Com ser un bon coworker. Espai coworking

Si treballes en un coworking saps que passes quasi més temps amb els altres treballadors de l’espai que amb la teva família. Són 40 hores a la setmana, 52 setmanes a l’any… Fes els comptes.

Els coworkers es converteixen en una part molt important de la teva vida, no hi ha altra que mantenir una bona relació amb ells, no? Encara que et posi nerviós que en Joan respiri massa fort o que la Maria s’aixequi cada dos per tres per anar a fer un cafè, has de fer tot el possible perquè el dia a dia sigui el més còmode possible. Per això, avui et donem 10 consells perquè siguis un bon coworker i gaudeixis cada dia del teu espai.

 

10 consells per a ser un bon coworker

 

  1. Expressa agraïment i reconeixement

 

Tothom treballa més animat i amb més ganes quan se sent realitzat. Sigues bon company i expressa agraïment als altres i reconeix la seva feina. Encara que no tingui res a veure amb la teva. No hi ha res millor que saber que els teus esforços es veuen recompensats, veritat?

Dedica temps a interessar-te per la feina dels altres, escolta les seves idees i dóna la teva opinió. A tots ens agrada que ens facin cas i reconeguin el que tant ens està costant dur a terme.

 

  1. Respon els emails o trucades ràpidament

 

Si algun dels teus coworkers t’envia un email, whatsapp o et truca, no triguis a respondre. Pel teu company pot ser molt frustrant veure’t treballant i contestant emails mentre ell no rep la seva resposta. Si tens molta feina i no pots dedicar-hi temps diga-ho: envia un email avisant que t’ho miraràs quan puguis.

 

  1. Evita xafardejar

 

Sí, som humans i ens agrada la tafaneria però intenta evitar estar tot el dia xafardejant sobre les altres persones que treballen al coworking o el que aconseguiràs és que facin el mateix amb tu. 

No diem que no parlis amb els teus companys d’espai –ans al contrari, parla-hi sempre que puguis!– però fes-ho de manera sana, no intentant esbrinar què va fer el Jordi el divendres passat quan va sortir de la feina amb la Sandra.

 

  1. Sigues humil

 

En un espai de coworking, aquesta capacitat de reconèixer les teves pròpies limitacions i deficiències pot fer que et sigui més fàcil construir relacions significatives amb els teus companys coworkers. Per exemple, saber que no tens les respostes a tots els teus problemes de feina et pot conduir a demanar als altres treballadors les seves opinions. D’aquesta manera els coworkers et poden ajudar a resoldre les teves necessitats específiques.

 

  1. Evita hàbits molestos

 

D’acord amb una enquesta sobre hàbits d’oficina, gairebé el 29% dels participants van admetre que els resultava molest algun dels hàbits dels seus companys d’oficina (arribar tard, que no substitueixin el cafè o el paper de la impressora quan s’acaba, que parlin massa alt per telèfon, etc.).

Si a tu també et molesta algun dels hàbits d’oficina dels teus coworkers, pensa que segurament a ells també els pot molestar algun del teus hàbits. Així que intenta ser respectuós amb l’espai on treballes i amb els altres treballadors: neteja el que embrutis, no parlis molt alt per telèfon o Skype, no deixis el cartró de llet buit a la nevera o no cantis mentre contestes emails.

Hàbits molestos entre coworkers d'un espai coworking

  1. Coneix els teus coworkers

 

Arriba un nou treballador al coworking? Treballes amb algú des de fa anys però no saps ni com es diu? Intenta establir relacions d’amistat amb les persones amb les quals comparteixes oficina. Això no vol dir que hàgiu d’arribar a ser amics íntims, no, però mai està de més portar-se bé amb la gent amb qui passes la major part del dia. Dinar acompanyat o les cerveses de després d’un dia llarg faran que t’ho passis molt millor cada dia.

 

  1. Respecta els horaris dels altres

 

Tots estem ocupats i estressats. Si has reservat la sala de reunions durant una hora, no hi estiguis més del compte si saps que després l’ha reservat una altra persona. Pensa en els altres quan realitzis alguna tasca en els espais comuns: potser no te n’adones però és possible que estiguis fent que una altra persona perdi el temps per culpa teva.

 

  1. Comparteix snacks

 

Això pot sonar-te a quan érem petits i anàvem a escola però, per molt adults que siguem, a tots ens segueix agradant el menjar gratuït 😉. De tant en tant porta crusanets per a tothom. La gent treballarà més contenta aquell dia i t’ho agrairan.

 

  1. Crea tradicions

 

Divendres de menjar mexicà. Dimarts de creppes. Dijous fer cerveses a les 17h. Crea la tradició que vulguis. És una manera perfecta de crear unió d’equip i gaudir amb els altres treballadors de l’espai coworking. No et sembla?

 

  1. Escolta

 

A vegades només necessitem una persona a la qual puguem explicar els nostres problemes quan tenim un mal dia. Sigues aquesta persona. Si veus que algun dels coworkers està passant un dia estressant o el veus trist, vés a parlar amb ell o, si més no, fes-li veure que estàs al seu costat pel que faci falta. Són petits gestos que enforteixen les relacions entre els treballadors i milloren el dia a qualsevol.

 

I tu, què fas per ser un bon company de coworking? Si tens més consells, ens encantarà llegir-los! Bon coworking!